Van a Google Térképben egy gomb, ami visszarepít az időben!

Van a Google Térképben egy gomb, ami visszarepít az időben!
A Google Térképén egy kattintással megnézhetjük, mekkora változás történt egy adott környéken az elmúlt évek során.

Alig egy hete jelentette be a Google, hogy igazán látványos nézettel bővül a Térkép. Bár az eredmény valóban lenyűgöző, van egy másik, szintén látványosnak mondható funkció a Térképben, amelyet valószínűleg csak kevesen ismernek - írja a hvg.hu.

A Google autói időről időre visszatérnek az utakra, hogy újra lefényképezzék az útvonalakat. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy valami változott a környéken: akár a közlekedés, akár az épületek, akár a környező terület. Márpedig a felhasználó csak akkor lehet elégedett a szolgáltatással, ha az többnyire naprakész.

A Google folyamatosan frissíti a Térképet az új fotókkal, ám ez nem jelenti azt, hogy a régieket kidobná. Épp ellenkezőleg: ezeket is megnézhetjük, ehhez azonban vissza kell lapoznunk az időben. Erre viszont van egy funkciója a Google-nek, ami akkor tűnik elő, amikor a Térképet átváltjuk az Utcakép nézetre.

Ott a bal felső sarokban jelenik meg egy kis óra jel, valamint az a dátum, amikor az éppen látott képet készítette a Google autója. Ha ezt megnyitjuk, egy csúszka is megjelenik, ahol kiválaszthatjuk azokat a korábbi időpontokat, amikor az adott környéket fotózta a Google. Ennek köszönhetően azt is megláthatjuk, a legelső és a legutolsó fotóhoz képest milyen volt a változás.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Google Térkép