Változtat a Google a kereső algoritmusán

Változtat a Google a kereső algoritmusán
A Google a tervek szerint úgy módosítaná a keresőmotor algoritmusát, hogy a rágalmazó weboldalakat eltüntesse a találati listából.

Rengeteg olyan oldal létezik az interneten, amelyekkel a rosszakarók zsarolni tudják áldozatukat - írja a hvg.hu. A dolog általában ugyanúgy zajlik: azzal fenyegetőznek, hogy mindenféle rágalmakat tesznek közzé róluk, ezzel járatva le őket. Ezután ha valaki beüti az adott személy nevét a Google-be, a rágalmakat tartalmazó weboldal is bekerül a találatok közé.

A Google éppen ezért úgy döntött, hogy gátat szab ezeknek a zsarolásoknak. A cég úgy változtatja majd meg a találati oldalakat összeállító algoritmusát, hogy a zsaroló oldalak ne szerepeljenek közöttük – számolt be róla a New York Times. Emellett nemrég bevezettek egy olyan rendszert is, amely lenyomja a találati listában ezeket a weboldalakat, ha valaki jelenti őket.

David Graff, a Google alelnöke szerint bár a megoldás nem lesz tökéletes, reméli, hogy jelentős pozitív hatással bír majd. A tervek szerint a változás a következő hónapokban élesedik.

Az Engadget szerint ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha egy ember jó hírneve sérülhet csak amiatt, hogy egy oldal hol helyezkedik el a kereső találati listájában, akkor az jól mutatja azt is, milyen hatással van a Google az internetre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!