Változik a Google Térkép

Változik a Google Térkép
Előbb az Egyesült Államokban állnak át, aztán világszerte bevezetik az újítást.

A klímaváltozás elleni harc jegyében átalakítja Térkép alkalmazásának navigációs rendszerét a Google, így az a jövőben úgy tervez majd útvonalat, hogy a felhasználók útjuk során a lehető legkisebb szénlábnyomot hagyják – írja a BBC.

A jövőben a Térkép a leginkább környezetbarát útvonalat dobja majd ki alapértelmezettként, de azt is jelezni fogja, ha akad olyan, amelyen jóval gyorsabban célhoz lehet érni. Olyankor a rendszer megmutatja majd a becsült károsanyag-kibocsátást, a felhasználó pedig annak alapján dönthet, hogy melyiket választja.

Az új funkciót – amelyet a Google előbb az Egyesült Államokban tervez bevezetni – nem lesz kötelező használni, aki nem kíváncsi a környezetbarát opcióra, lekapcsolhatja.

Ahhoz, hogy a rendszer meg tudja becsülni a károsanyag-kibocsátás várható mennyiségét, a Google különböző autótípusok különböző utakon elvégzett tesztjeinek adatait veszi alapul, amihez az amerikai Nemzeti Megújulóenergia-laboratóriumtól (NREL) kap információkat. Az olyan tényezőket, mint az emelkedők és a lejtők hatása, a Street View alkalmazásban gyűjtött, valamint műholdképek alapján vizsgálják.

(forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Google Térkép