Valós idejű fordítást kínálnak a webes konferenciákhoz

Valós idejű fordítást kínálnak a webes konferenciákhoz
A Cisco bejelentette, hogy a Webex online konferencia platformon elérhetővé teszi a valós idejű fordítási funkciót, valamint a rendelkezésre álló nyelvek palettáját is jelentősen bővítette.

A globális vállalati működés egyik legnagyobb kihívását a nyelvi akadályok jelentik. Az angolról több mint száz nyelvre történő fordítás által a felhasználók aktívabban vehetnek részt a megbeszéléseken, és hatékonyabban kommunikálhatnak egymással.

„Az angolról elérhető valós idejű fordítás tapasztalataink szerint jelenleg elsősorban azoknak segít, akiknek egy sokszereplős, hosszabb megbeszélés követése nehézséget okoz. Nem vesznek el fontos információk, nem kell újabb megbeszéléseket szervezni, hogy újra átbeszéljék a teendőket azokkal a kollégákkal, akik nyelvi akadályok miatt nem tudták követni az előzőekben elhangzottakat. Emellett a megbeszélések leirata utólag is megtekinthető, sőt szövegesen kereshető. Céges szinten ezáltal egy sokkal szélesebb potenciális munkavállalói kör nyílik meg: függetlenül a nyelvi, generációs vagy földrajzi korlátoktól” -mondta Németh Zoltán, a Cisco Magyarország együttműködéses technológiákért felelős vezetője.

A Metrigy intelligens virtuális asszisztensekről szóló felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek közel 24 százalékának vannak olyan megbeszélései, amelyen nem angol anyanyelvű emberek is részt vesznek. A válaszadók több mint fele ezért rendszerint egy harmadik fél szolgáltatásait veszi igénybe a megbeszélések más nyelvekre történő fordításához (ez meetingenként átlagosan 172 amerikai dollár költséget jelent). A fordításra képes intelligens virtuális asszisztensek integrálása jelentősen csökkenti vagy akár teljesen meg is szüntetheti ezt a költséget.

Mindeközben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az irodai alkalmazottak számára a jövő a hibrid és rugalmas munkavégzésé: a munkatársak egy része otthonról, míg mások az irodából dolgoznak, és a megbeszélések 98%-hoz legalább egy távoli résztvevő is csatlakozik majd. Ennek következtében sok szervezet gondolja újra és alakítja át az irodahelyiségeit, az irodába való visszatérés több „hotdeskinget”, vagyis flexibilis ülésrendet hozhat magával az alkalmazottak számára - írják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Webex, cisco