Valójában a Microsoft támad – állítja az Apple

Valójában a Microsoft támad – állítja az Apple
Bár az Epic Gamesszel áll szemben a bíróságon az Apple, azonban úgy véli, hogy a felperes egyik tanúja, a Microsoft a monopóliumellenes eljárás valódi ereje.

Jó pár napja zajlik már a kaliforniai Oakland szövetségi bíróságon az Apple és a nagysikerű Fortnite játékot fejlesztő Epic Games pere. A tárgy: az Apple és az App Store gyakorlata – írja a hvg.hu.

Igazán izgalmas a két fél vitája, azonban az Apple szerint az egyik tanú, a Microsoft az igazi erő az Epic Games mögött. Éppen ezért az ügyvédjeik azt kérték a bírótól, hogy ne vegye figyelembe az Xbox vezérigazgatójának vallomását. Véleményük szerint ugyanis egy objektív megfigyelő elgondolkozhat azon, hogy valójában a Microsoft az Apple igazi ellenfele. Tulajdonképpen ők perelnék be az Apple-t, de nem akarják azt a nyilvánosságot, ami egy ilyen eljárással jár. Ezért kötöttek háttérszövetséget az Epic Gamesszel, hogy lássák, ki mellé állnak többen.

Lehet, hogy mindez kicsit nevetségesnek tűnik, azonban az ügy kimenetelének messzemenő következményei lehetnek az iparág számára. Hamarosan lezárul az eljárás, és a legtöbben az Apple-re fogadnak, mondván, az Epic nem tudja bizonyítani, hogy a cupertinóiak visszaélnek monopolisztikus hatalmukkal.

Még ha így is lenne – jegyzi meg a Bloomberg –, a fejlesztők és játékosok csak nyerhetnek, az Apple ugyanis enyhítheti azoknak a szolgáltatásoknak a tilalmát, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyetlen alkalmazáson belül különböző játékokat játsszanak. Remélhetőleg igaza lesz a cikkírónak, és akár az Apple, akár az Epic nyer, az iparág mindenképpen profitálni fog.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Microsoft, Apple