Valami nincs rendben az Apple új készülékeivel

Valami nincs rendben az Apple új készülékeivel
Még egy hete sincs, hogy a felhasználók kezük közé vehették az Apple új, 14 és 16 hüvelykes, M2 Pro és M2 Max chipekkel szerelt MacBook Próit, illetve az M2, illetve M2 Próval felturbózott új Mac minit, máris elárasztották a közösségi oldalakat a negatív vélemények.

Meglehetősen izgalmasan indította az évet az Apple, a hónap közepén ugyanis derült égből villámcsapásként leplezte le új laptopjait és különálló, Mac mini számítógépét - írja az index.hu. Az új készülékekben egyaránt az Apple saját gyártású, második generációs, öt nanométeres eljárással készült chipjei ketyegnek, melyek a processzor és a grafikus egység tekintetében is meglehetősen sokat fejlődtek – számszerűsítve 20-30 százalékos a teljesítménynövekedés.

Ezek mellett egy nappal később egy teljesen új HomePod is befutott, melyet az Apple egy időre teljes egészében száműzött termékpalettájából, miután a magas ajánlott fogyasztói ár miatt rendkívül alacsony volt rá a kereslet. Az új okoshangszóró egy enyhén frissített külsővel, kedvezőbb árral és beépített hő- és páratartalom-érzékelővel került vissza az Apple oldalára, melyet ezúttal a jelek szerint már egyszerűen imádnak a felhasználók – ez sem volt azonban elég ahhoz, hogy elterelje a figyelmet az új Macek egyik szívbe markoló hiányosságáról.

Az új laptopok alapmodelljei – tehát a MacBook Prók esetében az 512 gigabyte-os tárhellyel, míg a Mac mini esetében a 256 gigabyte-os tárhellyel szerelt példányai – ugyanis sokkal lassabb SSD-vel rendelkeznek, mint az M1-es chipcsaláddal szerelt készülékek. Ennek legfőbb oka az, hogy az új készülékekbe csak egyetlen tárolóchipet szereltek be. Az M2-es lapkával szerelt Mac miniben például csak egy 256 GB-os tárolóchip található, míg ugyanez a konfiguráció az M1-chippel két 128 GB-os chipet tartalmazott. Ez a különbség megmagyarázza, hogy az új modell miért rendelkezik lassabb SSD-vel, mivel a több NAND-chip gyorsabb írási és olvasási sebességet tesz lehetővé. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple