Valami nem stimmel a gyorstesztekkel

Valami nem stimmel a gyorstesztekkel
Elon Muskot négyszer szűrték le egy nap alatt koronavírusra, az eredmények igen eltérőek lettek.

Csütörtökön Elon Muskot is letesztelték, hogy kiderüljön, koronavírusos-e, ám a vizsgálatok nem várt eredményt hoztak - írja a hvg.hu. A Tesla vezére a Twitteren írt arról, hogy egy nap alatt négyszer vettek tőle mintát, ám nem derült ki egyértelműen, hogy megfertőződött-e, ugyanis kétszer pozitív, kétszer pedig negatív lett az eredménye.

Musk arról is ír, hogy a mintát és a vizsgálatot ugyanaz az egészségügyi dolgozó vette le és végezte el, és ugyanazzal a géppel értékeltette ki. Muskot az antigéngyorsteszttel szűrték le, ami a vírus jelenlétének kimutatására szolgál a fertőzés korai szakaszában. Az antigéngyorsteszt ugyanakkor kevésbé megbízható, mint a sokat emlegetett PCR-teszt. Ez utóbbihoz szintén vettek le mintát tőle, ennek eredményére még vár – írja a Reuters. Amikor arról kérdezte egy követője, hogy észlelt-e magán bármilyen tüntetet, Musk annyit válaszolt, hogy tipikus megfázásos tünetei voltak eddig.

A Becton Dickinson – a gyártó, amelynek gyorstesztjét Elon Musk is használta – szeptemberben jelentette be, hogy vizsgálják az amerikai idősotthonokban történt teszteléseket, ott ugyanis sok esetben hamis pozitív eredmények születtek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!