Ujjlenyomat-olvasós bankkártyák? Miért is ne?

Ujjlenyomat-olvasós bankkártyák? Miért is ne?
Hosszú ideje ötletelnek azon a pénzügyi szolgáltatók és az iparági szereplők, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a bankkártyákat. Úgy tűnik, a megoldás mindvégig az orrunk előtt volt.

A Mastercarddal közösen fejleszt új típusú bankkártyát a Samsung; a felek együttműködésével készülő plasztik legfontosabb újítása az lesz, hogy a szokásos paraméterek mellett ujjlenyomat-olvasó is kerül bele.

A bankkártyák biztonságosabbá tétele hosszabb ideje téma a pénzügyi szektorban, ahogy a technológiai cégek is folyamatosan találgatják, milyen megoldással tudnák védettebbé tenni azokat. Úgy tűnik, a telefonoknál és táblagépeknél már jól bevált ujjlenyomat-olvasó itt visszaköszön majd.

A Samsung és a Mastercard közös kártyája a cégek szerint mentesíthetné a felhasználókat attól, hogy bizonyos összegek felett beírják a terminálba a PIN-kódjukat. Ilyen helyzetben ugyanis az ujjuk mintája lenne, ami azonosítja őket.

A munka során a Samsung dolgozza ki a kártyába építendő elektronika legfontosabb részeit. Az újdonság többi része egyébként nem különbözik majd a most forgalomban lévő plasztikoktól, így az üzletekben elhelyezett kártyaolvasókat sem kell miatta cserélni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!