Túl sok információt osztunk meg a neten

Túl sok információt osztunk meg a neten
Egy a közösségi média oldalak kockázatait elemző infografika szerint elképesztő mennyiségű privát adatot teszünk elérhetővé a közösségi oldalakon.

A Trendmicro informatikai biztonsági cég elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy szinte semmi szükség a megfigyelésünkre, ugyanis szinte minden adatot tálcán kínálunk az interneten. Nem csak a céges fejvadászok profikozása ellen kellene védekeznünk, számos valódi veszély is leselkedik a könnyelmű felhasználókra.

Az összes adatot és fenyegetést egy infografikába csomagolták, amelyet most mi is megosztunk olvasóinkkal. A fenyegetéseket érdemes komolyan venni, hiszen egyre több a digitális bankrablás, adatrablás, személyes adatokkal való visszaélés.

A profik nagyon óvatosan használják az összes online lehetőséget, sosem bankolnak ellenőrizhetetlen mobilos környezetből, nem osztogatják meg a neten, hogy éppen merre nyaralnak. Sajnos ez ma már nem felesleges pánikkeltés valódi problémák, adatvesztés, értékeink esetleg terveink, virtuális "vagyonunk" láthatja kárát egy-egy ilyen könnyelmű posztnak.

Persze ez nem jelenti azt, hogy semmit sem tehetünk a nagyobb biztonságunkért, értékeink védelméért. A szerzők inkább óvatosságra intenek, leleplezik a legújabb kihívásokat. Érdemes odafigyelni az adatainkra egy kicsit jobban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!