Töröld ezt az appot, ha letöltötted a mobilodra!

Töröld ezt az appot, ha letöltötted a mobilodra!
Képszerkesztőnek álcázza magát egy kártékony alkalmazás, ami a felhasználók facebookos bejelentkezési adataira pályázik.

A „Blender Photo Editor-Easy Photo Background Editor” nevű szoftver jó ideig egyenesen a Google Play áruházból volt beszerezhető, de miután a kiberbiztonsági témákkal foglalkozó Bleeping Computer portál felhívta rá a netezők figyelmét, a Google eltávolította - írja a 24.hu. Addig is több mint ötezren töltötték le. Így amennyiben ön is így tett volna, érdemes azonnal eltávolítania, és lefuttatni egy keresést a használt antivírust szoftverével, valamint megváltoztatnia a facebookos jelszavát. Következő lépésként pedig gyorsan bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést, amihez itt találsz segítséget.

Maxime Ingrao biztonsági szakértő a múlt héten több olyan képszerkesztőt is talált a Play Store-ban, amik szintén hasonló kártékony tevékenységet végeznek, és együttesen több mint 500 ezer letöltést generáltak. Érdemes tehát mindig óvatosnak lenni az ingyenes képszerkesztőkkel: mindig ellenőrizzük le a feltöltőt, és nézzük meg az értékeléseket az adatlapon, beszédes lehet például a sok negatív értékelés. Gyanús kell legyen az is, ha az alkalmazás azt kéri, jelentkezzünk be a Facebook-fiókunkba az adataink megadásával: egy átlagos képszerkesztőnek erre semmi szüksége.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil, alkalmazás