Tompít a Microsoft: kevésbé nézhet a körmünkre a főnök

Tompít a Microsoft: kevésbé nézhet a körmünkre a főnök
Túl nagy felhajtás kerekedett az új program körül, így alaposan átstrukturálták a dolgot.

Néhány napja jelentette be a Microsoft, hogy a Microsoft 365 részeként beharangozott „Produktivitás mérőt” erősen megnyirbálja, ami azzal verte ki sokaknál a biztosítékot, hogy lehetőséget nyújtott a munkáltatónak arra, hogy részletekbe menően ellenőrizhesse a dolgozóit.

Persze érezték a Microsoftnál is, hogy baj lesz ezzel, hiszen már az induláskor igyekeztek azt kommunikálni, hogy nem a munkahelyi ellenőrzés megkönnyítése a céljuk vele.

A munkára is rálátást biztosított

A Microsoft 365 csomagban volt eredetileg egy olyan opció is, ami megmutatta a felhasználóneveket és az általuk végzett munkára is rálátást biztosított 28 napig visszamenőleg. Ezt most teljes egészében kivették a programból.

Ugyan a Microsoftnál most épp azt kommunikálják, hogy milyen sokat jelentenek nekik a visszajelzések, és hogy mennyi mindent tanulnak belőlük, továbbá, hogy a Produktivitás mérőt innentől kezdve nem lehet majd az egyes munkavállalók ellenőrzésére felhasználni. Talán több értelme lett volna ezt a dolgot az elejétől a végéig átgondolni, mielőtt építenek rá egy teljes terméket.

(via Mashable)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …