Többet SMS-eznek, mint telefonálnak az angolok

Többet SMS-eznek, mint telefonálnak az angolok
Több érdekesség is kiderül az angol iPhone felhasználókról. Londonban vásárolni, Walesben utazást foglalni, Skóciában könyvet olvasni szeretnek.

Az angol iPhone felhasználók szokásait gyűjtötte össze a Three. A felmérés eredményeképpen kiedült, hogy a mire is használják okostelefonjaikat a ködös Albion lakói. Mintegy 2000 felhasználót fagattak ki és meglehetősen érdekes kérdésekre kaptak válaszokat.

Az öt legfontosabb felhasználási terület: az SMS, a telefonálás, a webböngészés, a fotózás és a hírolvasás. Meglepő módon a felhasználók 96,2 százaléka az SMS-t említette a leggyakrabban használt funkciók közül. A telefonhívás a második helyre került, érdekes, hogy a webböngészés alig maradt le mögötte. A fotózás és a hírolvasás már sokkal kevesebb felhasználó számára volt fontos, de ezen funkciók egyike legalább a felhasználók háromnedegyedénél került megemlítésre.

A fotózás kérdését tovább vizsgálva majd 60 százalék fényképezgeti a családot és a barátokat, 11 százalék állatokat, 8,5 látványosságokat, 7 önmagát, és 4,7 ételeket. A Facebook oldalakon elterjedt selfiek - önfotók - készítői ismételten csak furcsamód inkább férfiak, mint nők.

A különböző iPhone típusok tekintetében a trendi londoniak már iPhone 5 mániában szenvednek, míg a Wales-i felhasználók megelégednek a iPhone 3-al is. (Izgalmas lenne egy ilyen felmérést megcsinálni itthon is.)

A többi részletet érdemes megnézegetni az alábbi infógrafikán, amelyből az is kiderül, hogy a londoniak még milyen furcsa helyeken használják a mobiljukat...


A Snapshot Of UK’s iPhone Habits
View the iPhone 5s on Three

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!