Több milliót kerestek az Elon Musk nevével visszaélő csalók

Több milliót kerestek az Elon Musk nevével visszaélő csalók
Időről időre terjednek olyan csalások a neten, melyekben híres emberek nevével élnek vissza kiberbűnözők, sok esetben mesés ajándékokat ígérve bizonyos feladatok elvégzéséért.

A Tesla-vezér nevét használó bűnözők az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) szerint eddig legalább kétmillió dollárt (kb. 573,6 millió forint) kerestek kriptovalutákhoz fűződő kamubefektetésekkel az elmúlt hat hónap során - írja a 24.hu. A módszer lényege, hogy a csalók a kriptovaluták világában ismert személyek nevében azt ígérik, hogy ha bizonyos összeget befektetnek a felhasználók, többszörösét kapják vissza – természetesen semmi ilyen nem történik, zsebre vágják a pénzt. Elon Musk nevével a Twitteren éltek vissza, ahol szinte egy az egyben lemásolták a hivatalos profilját.

Az ilyen típusú csalások száma tavaly októberben kezdett el látványosan emelkedni, 2021 első negyedévére pedig rekordszintet ért el az FTC frissen publikált adatai szerint. Az időzítés nem meglepő, hiszen a bitcoin és más kriptopénzek ára is nagy felfutásnak is indult.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, csalás