Több könyvet olvasunk a tabletek és az e-book olvasók megjelenése óta

Több könyvet olvasunk a tabletek és az e-book olvasók megjelenése óta
A különböző digitális eszközök megváltoztatták a média fogyasztási szokásainkat, ez már köztudott, de a szkeptikus jóslatok ellenére nem olvasunk kevesebb könyvet.

Az USA Today és Bookish közös közvélemény kutatása szerint az e-book olvasóval rendelkezők száma, illetve azok száma, akik elsődlegesen ezt az eszközt használják könyvolvasásra 24 százalék volt a megkérdezettek körében. Ugyanez az adat a teblettekre vonatkozóan 32 százalék volt.

A felmérésből az is világossá vált, hogy ezek az eszközök egyértelműen befolyásolják az olvasási szokásokat. Kiderült ugyanis, hogy azok, akik rendelkeznek tablettel vagy e-book olvasóval átlagosan évi 18 könyvet olvasnak, míg azok, akiknek nincsenek ilyen kütyüik mindössze  csak 11-et. Sőt, a tulajdonosak azt állították, hogy sokkal inkább váltak „könyvmolyokká”, az eszközök megvásárlása után, mint amennyire korábban voltak.

Meglepő módon közösségi média is az olvasási élmény részévé vált, és így közvetetten hozzájárul ahhoz, hogy több könyvet olvassunk. A 40 év alattiak körében ugyanis 10 emberből 4 posztol rendszeresen a különböző közösségi média felületeken arról, hogy éppen milyen könyvet kezdett olvasni vagy éppen fejezett be a napokban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!