Tízmilliókat fizetne egy robotkészítő cég annak, aki felajánlja nekik az arcát

Tízmilliókat fizetne egy robotkészítő cég annak, aki felajánlja nekik az arcát
A Promobot nevű vállalat egy kiválasztottnak azért fizetne, hogy az illető arcáról mintázhassa robotjainak a fizimiskáját.

Arról egyelőre vitatkoznak a szakemberek, hogy mennyire jó ötlet emberi arcot adni egy humanoid robotnak, az viszont biztos, hogy egyelőre sehol sincs olyan törvény, amely tiltaná ezt. Tudja ezt a New York-i székhelyű Promobot nevű cég is, amely most különös elképzeléssel állt elő - vette észre a hvg.hu.

A Gizmodo szúrta ki, hogy a vállalat kész 200 ezer dollárt, vagyis átszámítva mintegy 65,6 millió forintot fizetni annak, aki hajlandó az arcát adni a cég robotjainak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az illető örökre felruházza a vállalatot a joggal, hogy a robotjai arcát róla mintázza.

A jelöltek között nincs faji, nemi vagy bőrszínbeli kikötés, csupán két kritériumnak kell megfelelni: a jelentkező legyen legalább 25 éves, emellett pedig legyen "kedves és barátságos" az arca.

A cég – amelynek robotjai már ott vannak a Dubai Mall bevásárlóközpontban, a Walmartban és az Egyesült Államok egyik legjelentősebb nemzetközi repülőterén, a Baltimore–Washington nemzetközi repülőtéren is – a tervek szerint 2023-ban jönne ki az első olyan robottal, ami a kiválasztott ember arcát viseli.

A Promobotnak egyébként Oroszországban is van székhelye. Itt történt meg néhány évvel ezelőtt az, hogy az egyik robot megszökött a helyi laboratóriumból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: robot, Promobot