Terjeszkedik a Kickstarter

Terjeszkedik a Kickstarter
Az angol Kickstarter sikere után Kanadában startolt el a közösségi finanszírozási oldal. A számok elsőre igen látványosak, működik a modell ott is.

Az amerikai Kickstarter sikerét már nem csak Angliára terjesztették ki az alapítók. Ígéretükhöz híven óvatosan lépkednek előre a világ teljes behálózása irányába. Legújabb "leányvállalatukat" éppen egy hónapja Kanadában indították el és most jöttek meg az első eredmények.

A kanadai adatok azt mutatják, hogy a Kickstarter ott is működik, meglepő de a 35 milliós országban igen aktív közösségre talált a közösségi finanszírozás első számú evangelizálója.
Az első hónapban mintegy 3,2 millió dollárt adott össze a projektekre a lelkes támogatói közösség. Az elindított projektek száma 301 volt, amelyből 19 valósította meg sikeresen a céljait. Ez egy kicsit gyengébb, mint a Kickstarter átlaga, de indulásnak egyáltalán nem rossz.


A támogatók elemzése során kiderült, hogy 47,200 látogató gondolta úgy, hogy segítenie kell a projekteket, amely percenként 75,6 dollár támogatást jelentett az elmúlt hónapban.

A Kickstarteren különböző trükkökkel persze eddig is indítottak projekteket más országok ötletgazdái, de az utóbbi időben az amerikai oldal több projektet visszadobott szabálytalanság miatt.

Az bizonyos,  hogy nagyon sokan támogatnának egy megbízható közösségi finanszírozási oldalt Európában is, de jelenleg csak Londonig nyúlik a Kickstarter figyelme. A Kickstarter helyett sokan választják mostanában az Indiegogot, amely néhány hónapja bebizonyította, hogy akár 12 millió dollárt is össze lehet szedni az oldalon.

A magyarok is inkább itt sikeresek. A Ring Clock 345 000 dollárral egyértelműen olyan rekordot fog felállítani a magyar finanszírozás-történelemben, amelyet nehéz lesz megismételni. Az ismert gyűrű-óra design még egy napig gyűjthet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!