Térerő nélkül telefonálni? - A következő iPhonenal ez is lehetséges!

Térerő nélkül telefonálni? - A következő iPhonenal ez is lehetséges!
Nincs már sok hátra az iPhone 13 bemutatásáig, melyre egészen szeptember közepéig kell várnunk, néhány dolog azonban már most szivárogni látszik. Sőt, talán az új készülékek egyik legnagyobb újdonságára derült fény, köszönhetően az Apple-ügyekben járatosnak mondható Ming-Chi Kuo-nak.

Az elemző szerint az új iPhone-okba Qualcomm X60-as chip kerülhet, amely már támogatni fogja az alacsony Föld körüli pályán történő műholdas kommunikációt. Ez azt jelenti, hogy a telefon földfelszíní lefedettség nélkül is képes lenne hívásokat és üzeneteket indítani-fogadni, sőt, elméletben még a műholdas internethez is képes lehet csatlakozni - írja a leed.hu.

Azt viszont nem tudni, hogy ez a gyakorlatban hogyan, min és kin keresztül, milyen üzleti modell alapján fog működni. Kuo elemzése alapján az Apple a Globalstar amerikai műholdas hírközlési vállalattal állhat össze a műholdas kapcsolat biztosításáért, de hogy ezért külön kell-e majd szolgáltatási díjat fizetni, azt még nem tudni. Ahogyan azt sem, hogy képes lesz-e rácsatlakozni más műholdas megoldásokra is – mint például a Starlink, aminek egyre több eszköze áll pályára – vagy csak saját ökoszisztémán belül lesz képes működni.

Bárhogyan is, az Apple ezzel megkerülné a hagyományos szolgáltatókat, amiknek a jövőben még nagyobb mértékben meggyűlhet a bajuk a műholdas megoldásokkal. Kuo szerint ugyanis 2022-ben az X65-ös chippel a többi gyártó készüléke is képes lesz a műholdas kommunikációra való csatlakozásra.

A jelentésben továbbá azt is megemlíti, hogy a megoldást az Apple más készülékeibe is beépítheti, mint például az Apple AR-szemügébe, az Apple Car-ba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone