Temetik az iPodot

Temetik az iPodot
2001 óta hatalmas karrier futott be az Apple valaha trendi mp3 lejátszója, mára kifutó termék lett az iPhone és az iPadek korszakában.

RIP iPhone címmel, egészen hosszú történelmi visszatekintést írt az Apple mobil eszközeinek sikerét megalapozó kütyüről a Mashable. Az a helyzet, hogy az utolsó félévben komoly visszaesést mutattak az eladások. Olyannyira elfogyott az érdeklődés, hogy 2013 utolsó negyedévében már csak 6 millió darabot sikerült értékesíteni. Ez persze hatalmas számnak tűnik, de ennek az eredménynek a nyereségtartalma annyira alacsony volt, hogy a cég komolyan fontolgatja, hogy befejezi a termék gyártását.

A kommunikáció nem teljesen pontos, az Apple nem fogalmaz érthetően az iPod jövőjével, illetve jövőtlenségével kapcsolatban, de az világos, hogy a termék szinte összes funkciója megtalálható az iPhone-okban. A zenelejátszó üzletet az okostelefonok elterjedése is szétverte, hiszen minden készülék képes manapság erre a feladatra, s lássuk be számos esetben ennél már sokkal töb kell a felhasználóknak is.

A 14 év ennek ellenére tele volt gyönyörű sikerekkel, az iPhone igazán lenyűgöző eredményeket produkált a maga idejében. A különböző modellek nagyon sokunk számára a határtalan zenehallgatás örömét nyújtották, magunkkal vihettük bárhová a kedvenc számainkat, úton-útfélen hallgathattuk azokat.

Ma egyszerűen felmegyünk a netre és bármit hallgathatunk, nem kell magunkkal cipelni még egy kütyüt. Nincs felesleges súly a táskámban, csak a telefonom, vagy az iPadem, amely jórészt kiváltja a kicsi, design eszközt mégha nano is, már nem igazán hordozok magammal ilyesmit. Nem nagyon tudjuk, hogy az Apple tartogat-e bármilyen meglepetést a témában, de az a helyzet, hogy vannak történetek, amelyek egyszer véget érnek, az iPod sztori nagyon a vége felé halad. Szép, volt jó volt, lassan elmúlik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!