Születésnapi frissítés érkezik a Facebook Messengerhez

Születésnapi frissítés érkezik a Facebook Messengerhez
A Facebook Messenger most ünnepli a tizedik születésnapját, amire készült a Facebook is.

A Facebook 2011. augusztus 9-én adta ki a Messengert önálló alkalmazásként. Az app eredetileg egy egyszerű csevegő volt, ám az évek során a videohívásoktól a játékokig rengeteg új funkciót kapott. A jubileumot a cég egy sor új funkcióval és több, az évfordulóhoz kötődő tematikával ünnepli meg - írja a hvg.hu.

A Facebook bejelentése szerint több funkció is kap születésnapi verzió: érkezik többek között ünnepi kiterjesztettvalóság-effekt, matricák, valamint a csevegőablak kinézetéhez választható téma is.

A csoportos csevegésben a résztvevők személyére szabott szavazást is lehet majd indítani. Ebben olyan kérdéseket lehet majd feltenni, mint hogy a résztvevők közül ki az, aki a legnagyobb valószínűséggel fog elkésni egy megbeszélésről vagy élne túl egy zombitámadást.

További újdonság, hogy a felhasználók beállíthatják, mely kifejezéseket szeretnék egy kis effekttel feltuningolni. Amikor ezt elküldi valaki, a választott animáció automatikusan elindul.

A Messengeren a jövőben könnyebb lesz a felhasználók profiljainak továbbítása is. Ha valakiét szeretnénk megosztani egy csevegésben – például azért, hogy összekössük a két embert –, akkor ezt egy új menüponttal tehetjük majd meg. Ezután az illető már eldöntheti, hogy üzenetet írna-e neki vagy ismerősnek jelölné inkább.

Hogy pontosan mikor frissül a Messenger, a Facebook nem árulta el, de valószínű, hogy a napokban mindenkinél megtörténik majd.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Facebook, messenger