Szorosabbra fűzi együttműködését a Huawei és a Viber

Szorosabbra fűzi együttműködését a Huawei és a Viber
Kiterjeszti hosszú távú stratégiai együttműködését a Huawei Technologies és a Viber – jelentette be Derek Yu. A Huawei fogyasztói üzletágának kelet-közép-európai és skandináv régiójának alelnöke a döntést azzal magyarázta, hogy a nemzetközi hívás- és üzenetküldő alkalmazás kiemelkedően sikeres a Huawei saját alkalmazásáruházában. A Vibert, amely az egyik első alkalmazás volt az AppGalleryben, ma már több száz millióan használják a világ 190 országában.

A hang- és videohívásra, üzenetküldésre és csoportos csevegésre egyaránt alkalmas Viber 18 hónapja elérhető az AppGalleryn világszerte. A két vállalat most azon dolgozik, hogy még jobb felhasználói élményt tudjanak nyújtani az egyre növekvő fogyasztói bázisnak.

A Viber sikere abban rejlik, hogy könnyen alkalmazkodott a Huawei úgynevezett „Glocal” stratégiájához, amely olyan alkalmazásszolgáltatókkal alakít ki kapcsolatot, akik magas színvonalú, lokális szolgáltatásokat és megoldásokat nyújtanak felhasználóik számára.

"Sok népszerű alkalmazás kínál globális szolgáltatásokat, de ezek nem mindig állnak szinkronban az adott helyen élő felhasználók igényeivel. Globális alkalmazásként a Viber szorosan együttműködött velünk, hogy megfeleljen ezen igényeknek, ami egyes országokban hatalmas hozammal járt. A Viber az AppGallery egyik legfontosabb alkalmazása” – mondta Derek Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának kelet-közép-európai és skandináv régiójának alelnöke.

„Nagyon örülünk, hogy a Huawei Technologies stratégiai partnerünk és annak is, hogy a felhasználóinknak tetszik az alkalmazásunk. A letöltési adatok azt mutatják, hogy jó irányban haladunk, és partnerségünk megtérül. Bízunk benne, hogy együttműködésünknek nagy jövője van” - mondta Anna Znamenskaja, a Rakuten Viber növekedésért felelős vezérigazgatója.

A partnerség részeként a Viber egy egyedi frissítést adott ki, melynek részeként az alkalmazásban elérhető összes matricacsomag ingyenesen tölthető le a Huawei felhasználók számára. A Viber legújabb verziója már elérhető a Huawei saját alkalmazásáruházában, az AppGalleryn.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!