Szétverték az alkalmazottak az egyik iPhone-gyárat

Szétverték az alkalmazottak az egyik iPhone-gyárat
Óvatos becslések szerint több tízmillió dollárnyi kárt okozott az Apple egyik indiai szerződéses bérgyártójának komplexumánál egy hétvégén zajlott dolgozói rendbontás.

Súlyos rendbontássá fajult az indiai Bengalur mellett lévő Wistron-üzemnél a dolgozók vasárnapi tüntetése, amikor a rendőrök kiérkezését követően a magasabb bérért és a jobb időbeosztásért demonstráló több ezer gyári munkás törni-zúzni kezdett a többek közt iPhone okostelefonokat is gyártó komplexum területén - számol be róla a hwsw.hu. Az eset becslések szerint nagyjából 60 millió dollárnyi kárt okozott a gyártónak, és méretét jól jelzi, hogy a Wistron mintegy ötezer munkavállalója és kétezer ismeretlen személy vett benne részt - a rendőrség a helyszínen 149 embert vett őrizetbe.

A tajvani székhelyű összeszerelőcég Bengaluruban található csarnokaiban már 2017 óta készülnek az élvonalból már leköszönt modellek. Többek között az eredeti iPhone SE, az iPhone 6s és iPhone 7 készülékeket is gyártatta ott az Apple (igaz előbbi kettő gyártását itt már tavaly leállította), jelenleg pedig az üzemben iPhone XR telefonokat szerelnek össze. Az Apple az eseményt követően azonnal vizsgálatot kezdeményezett - azt egyelőre nem tudni, hogy a rongálások kihatással lesznek-e a Wistron gyártókapacitására, ezzel rövid távon veszélyeztetve az Apple pozícióit a világ harmadik legnagyobb okostelefon-piacán, Indiában. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!