Szeptemberben jön Galaxy Glass

Szeptemberben jön Galaxy Glass
Miért nem lepődtünk meg a Samsung bejelentésen? A Google droid szemüvege után jön a Samsung vetélytárs, talán már szeptemberben a berlini IFA-n.

A Verge jól informált újságírója szerint a Samsung is okos-szemüvegen dolgozik. A fejlesztés jelenlegi állása szerint már szeptemberben találkozhatunk az új csúcs-kütyüvel, amely - meglepő módon - hasonlítani fog a Google Glass-ra.

Az eredeti forrás - a Korea Times - írása főképp arról elmélkedik, hogy a Google kontaktlencse kísérletei, illetve hordható okos eszközei, mint a Google Glass új igényeket keltettek a felhasználókban.

Gyaníthatóan rövid távon ugyan nem lesz kifizetődő kiszolgálni ezt a trendet, de hamarosan tömegek használhatják majd az ilyen okos eszközöket. A Sony, a Google és a Samsung járnak az élen ezen a piacon, illetve a Google jelenleg még nem készített okos karkötőt, viszont működik a szemüvege.

A Samsung rajongó geekek hamarosan élvezhetik az új Galaxy Glasst, ami összekapcsolva a telefonunkkal képes lesz a hívás fogadásra, zenehallgatásra. A cikkíró odáig megy, hogy 2016-ra az okos órák, szemüvegek akár a mobiltelefont is kiválthatják. (Azért ez annyira nem reális alternatíva mindenki számára. szerk.)

A hír mindenképpen érdekes, hiszen a Google egyik legjobb mobil partnere a Samsung eddig inkább csak az Apple mobiljait próbálta lenyomni, most az Android szülő atyja ellen menetelhet. Érdekes helyzetet hozhat az új fejlesztői irány, s a Google saját partnerével is versenybe kerülhet úgy, hogy az ő operációs rendszere fut majd a konkurens terméken is.

A cikk óvatosan még pletykának nevezi a hírt, de a Korea Times hosszú cikke egyáltalán nem tűnik megalapozatlannak. 2014 új versengéseket hozhat, s újabb szabadalom háborúkat az okos eszközök területén.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!