Szenzációs Fiat 500 buli – az olasz dizájnikon 66. születésnapját ünnepelték Magyarországon!

Szenzációs Fiat 500 buli – az olasz dizájnikon 66. születésnapját ünnepelték Magyarországon!
Születésnapi bulit tartottak a Fiat 500 magyarországi rajongói. A modell szerelmesei július 8-án, az MVM Dome előtti téren ünnepelték a legendás olasz autómodell bemutatkozásának hatvanhatodik évfordulóját.

Az olasz autógyár történetének egyik legsikeresebb és legismertebb modellje, a Fiat 500 (olaszul: Cinquecento) 1957. július 4-én indult világhódító útjára. A gyártó Torinóban dobta piacra a „dolce vita” életérzés négykerekű megtestesítőjét, megalkotva ezzel Olaszország egyik jelképét, és a világ első szériagyártású városi járművét.

Az idő csak úgy elszáguldott, hiszen idén már a hatvanhatodik születésnapját ünnepelte az ikonikus modell. Az évek során a kortalan kisautó sziluettje alig változott, ám folyamatosan megújulva, mindig modern köntöst öltött magára.

A legendás Fiat 500-as 66. évét, az újkori változat 16. születésnapját, a legújabb elektromos verzió 3. évfordulóját az MVM Dome előtti téren, július 8-án ünnepelték a magyarországi rajongók. A jubileumi összejövetelen az érdeklődők megtekinthették a régi és új verziók számtalan modelljét, beleértve a legendás veteránokat, az új benzines és hibrid változatokat, valamint a legújabb elektromos Cinquecento-kat is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: MVM Dome, Fiat, design