Speciális védelem a Chrome-ba

Speciális védelem a Chrome-ba
A Google az egy évvel ezelőtt elkészített biztonsági funkciójához adott hozzá pár újdonságot, hogy még nagyobb biztonságban internetezhessenek a felhasználók.

A Google bő egy évvel ezelőtt adta ki a Chrome böngésző 83-as változatát, amelyben számos újdonság mellett egy plusz biztonsági réteget is beépített a cég - írja a hvg.hu. Ez az Enhanced Safe Browsing – amit a Beállítások - Adatvédelem és biztonság - Biztonság - Biztonságos böngészés menüpontokon keresztül, a Speciális védelem bekapcsolásával aktiválhat –, amelynek lényege, hogy védje a felhasználót a veszélyes webhelyektől.

A Google most ezzel babrált egy kicsit, az új fejlesztés pedig a letöltésekkel és a bővítményekkel kapcsolatos védelemre fókuszál. Ha a fenti útvonalon keresztül a védelmet bekapcsoljuk, majd le akarunk tölteni egy veszélyes bővítményt a Chrome Web Store-ból, akkor egy felugró ablak figyelmeztet bennünket. Jelenleg a Chrome Web Store-ban található bővítmények 75 százaléka megbízható, az új fejlesztőknek pedig legalább négy hónapig be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó szabályokat, hogy megbízhatónak minősítse őket a Google. A teljes hír itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, védelem, google