Sokkolhatja a vásárlókat a következő iPhone ára

Sokkolhatja a vásárlókat a következő iPhone ára
Nem sok jóval kecsegtetnek a szakemberek az idei évre szánt iPhone 14 családot érintő árakkal kapcsolatban. Fel kell készülni arra, hogy az eddigieknél is mélyebben kell majd a pénztárcába nyúlni értük.

Az Apple telefonjai sosem voltak olcsók, viszont az tény, hogy a borsos árért cserébe egy jól használható, megbízható eszközt kapott a vásárló. Így tehát ki-ki megfontolás tárgyává teheti, mennyit ér meg neki egy iPhone - írja a hvg.hu. Hiába vannak androidos vetélytársak a piacon (és nem is rosszak ezek), az Apple nem enged árképzéséből (leszámítva az iPhone SE modelleket), így már senkit nem ér meglepetésként egy-egy új iPhone ára (legfeljebb az, ami az elmúlt években történt, azaz hogy nem volt áremelés).

Úgy tűnik, idén változik a helyzet, és sajnos nem pozitív irányba. Az egyik tekintélyes elemző, Chris Caso szerint, az Apple kénytelen lesz megemelni külföldön az iPhone 14-ek árait, méghozzá a helyi pénznemben, a dollár erősödése miatt – ilyenre több generáció óta nem volt példa. Ezzel ugyanis meg tudja akadályozni, hogy az átváltás után kevesebb pénz üsse a markát.

Szóval nem elég az, hogy dollárban kifejezve az iPhone-árak jóval magasabbak a legtöbb országban, mint az Egyesült Államokban (többek között az importvámok és a helyi adók miatt), az amerikai dollár erősödésével az Apple „egyensúlyba hozza” az árfolyamokat, ami sajnos magasabb árakhoz vezet majd az Egyesült Államokon kívül, még ha az iPhone 14 amerikai ára nem is változik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, mobil