Skype-ot is lehallgatja az USA

Skype-ot is lehallgatja az USA
A Prism botrány tovább bonyolódott azzal, hogy kiderült, hogy a Microsoft gyakorlatilag a Skydrive-on és az Outlookon is megengedte az adatgyűjtést. A Skype beszélgetéseit is figyelték.

Az eddig napvilágra került adatok szerint gyakorlatilag világszerte előszerettel hallgatóznak, és kutatnak a titkosszolgáltatások a netes szolgáltatásokban. A Prism botrányban érintett vállalatok sokáig nem adtak pontos válaszokat a felmerült kínos kérdésekre.

Egy újabb hír most arról számol be, hogy a Microsoft Outlookja, a Skydrive, és a Skype is egyértelműen megengedték, hogy a nemzetbiztosnság emberei ott adatgyüjtést végezzenek. A legnagyobb meglepetés azonban az, hogy az egy hónapja kipattant botránynak nincs különösen nagyobb hatása a szolgáltatások működésére. A felhasználók többség továbbra is szívesen használja ezeket, küld és tárol adatokat az enyhén szólva is aggályos adat biztonságú helyeken.

Talán a legmeglepőbb, hogy a Skype is érintett az ügyben, hiszen itt lehet a legsúlyosabb a felhasználó vesztés hatása.

Az internet használata egyébként számos szakértő szerint elveszi a privát adatok biztoságát, hiszen annyi helyen és annyi formában kell megadnunk, önként vagy indirekt módon adatainkat, hogy nem csoda, ha ezt egyes szervezetek utána érdekeiknek megfelelően használják.

Egyébként gyakorlatilag a védhetetlen személyes szférát a felhasználók biztonság tudatosságának hiánya is fokozza, hiszen a jelszavaink semmit sem érnek, a Facebookra felpakoljuk az egész életünket és viszonylag könnyedén esünk az adathalászok csapdáiba.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!