Semmiből született csodák - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Semmiből született csodák - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig
Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.

A Lányok napján az ország legjobb vállalatai és intézményei inspirálják a lányokat, hogy felfedezzék a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) pályákban rejlő lehetőségeket.

Az ELTE Informatikai Kar idén Semmiből született csodák - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig című rendezvényén mutatja be, milyen feladatok várnak a jövő informatikusira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

Vajon mi módon lehet megtanítani a számítógépet a látásra? Hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése?

Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék azt is bemutatja, hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével, és kiderül az is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

A STEAM Kuckóban szó lesz arról, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról "találkozás" előtt. A szervezők segítségül hívják a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt, és megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

A GPS-es kincskeresésen a lányok megismerhetik a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát,

az interaktív workshopon pedig fény derül arra, hogy az informatikus pályán való sikerességhez a szakmai tudáson túl milyen készségek, soft skillek szükségesek.

A nyereményjátékukon egy pályaválasztási coaching csomaggal gazdagodik a nyertes, mellyel az lehet, aki csak szeretne a kiberbiztonság területén.

Időpont : 2024. április 25. 09:00 - 15:15

Helyszín: ELTE Informatikai Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

A találkozó az ELTE lágymányosi campusának északi épületénél, a Petőfi híd budai hídfője felé eső portánál.

A programra a Lányok Napja rendezvénysorozat oldalán lehet jelentkezni: https://lanyoknapja.hu/program-reszletek/?pid=1195

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!