Segíteni fog a Google keresője a megfelelő találat kiválasztásában!

Segíteni fog a Google keresője a megfelelő találat kiválasztásában!
A Google egy újabb apró, de fontos változtatást hajtott végre az internetes keresőjében, ami segíti a felhasználókat a megfelelő találat kiválasztásában.

A jelek szerint a Google igyekszik a jövőben nagyobb figyelmet fordítani a keresőjére - írja a hvg.hu. A cég nemrég kezdett el tesztelni egy új üzenetet, ami a találati oldalon jelenik meg akkor, ha a keresési eredmény gyanús, vagy nem megbízható találatokat eredményezhet.

Most egy újabb apró, de fontos újdonság érkezését jelentette be a Google. A cég a jövőben lehetővé teszi, hogy a felhasználók megnézzék, az adott keresésükre kapott találatok milyen viszonyban állnak egymással. Vagyis: miért épp az adott találat jelenik meg a keresőben.

Mindez a gyakorlatban úgy működik majd, hogy a keresési találatoknál megjelenő menü segítségével további részleteket tudhatunk meg az adott találatról anélkül, hogy meg kellene nyitnunk azt. Ennek köszönhetően a felhasználó eldöntheti, hogy az adott találat mennyire lehet releváns a számára.

A cég közlése szerint az újdonságot elsőként az amerikai és a brit felhasználók kapják majd meg, ám a következő hónapokban a világ más részein is elérhetővé teszik majd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!