Ruhára szerelhető, MI-alapú kütyü lehet a jövő telefonja és számítógépe

Ruhára szerelhető, MI-alapú kütyü lehet a jövő telefonja és számítógépe
November 16-án hivatalosan is értékesíteni kezdte korszakalkotó, Ai Pin nevezetű kütyüjét a Humane techcég. A 700 dolláros készülékkel szemben rendkívül ambiciózusak az elvárásaik, a vállalat úgy véli, az akár képes lehet az okostelefonok és számítógépek kiváltására is – legalábbis idővel. - írja az Index.

Hónapokon át tartó bemutatók és utalgatások után november 16-án hivatalosan is értékesíteni kezdte az Ai Pint a Humane nevezetű techcég. A vállalat hátterében az az Imran Chaudhri és Bethany Bongiorno áll, akik korábban éveket húztak le az Apple-nél, olyan ikonikussá vált szoftverelemek fejlesztésén dolgozva, melyek manapság az iOS, watchOS vagy éppen a macOS alapjait képezik. Chaudhri és Bongiorno elhatározták, hogy együtt egy még intelligensebb és még személyesebb jövőt hoznak létre, elkötelezve magukat amellett, hogy Humane névre keresztelt vállalatuk ne a mai, hanem a holnapi ember számára fejlesszen újabbnál újabb készülékeket. A Humane célja, hogy olyan termékeket és technológiákat hozzon létre,

  • amelyek jó szándékból születnek;
  • amelyek újra kapcsolatba hoznak minket önmagunkkal, egymással és a körülöttünk lévő világgal;
  • amelyek a bizalomra épülnek, olyan interakciókkal rendelkeznek, amelyek varázslatosnak tűnnek, és örömet okoznak;

elmondásuk szerint ugyanis – mi, emberek – többet érdemlünk a technológiától. E szemlélet szüleménye lett az Ai Pin, a vállalat első terméke, ami több hónapnyi várakozás után hamarosan végre tényleg a felhasználók kezébe – pontosabban ruhájára – kerülhet.

A jövő ma van

Az Ai Pin egy 700 dolláros (kb. 240 ezer forintos) viselhető kütyü lett, ami két részből áll: magából a főegységből és egy ahhoz mágnesesen csatlakozó akkumulátorból, ami a főegység hátára kerül – ennek segítségével tudjuk pólónkra, kabátunkra vagy bármilyen más felületre rögzíteni. A készülék használatához azonban nem elég csak megvenni azt. A Humane a T-Mobillal lépett együttműködésbe, hogy az Ai Pin saját telefonszámot és mobilinternet-kapcsolatot kaphasson; ennek használatához azonban elengedhetetlen egy 24 dolláros előfizetés megkötése.

A készülék belsejében egy Qualcomm-féle Snapdragon chip dolgozik, a Humane azonban nem árulta el, hogy pontosan melyik változat, így ezzel kapcsolatban a 2024 elején kezdődő kiszállításig valószínűleg nem is lesz több információ. Amit azonban tudni lehet, az az, hogy az 54 grammos készülék kapott egy 13 megapixeles, széles látószögű kamerát és egy lézeres projektort is, amivel különböző tartalmakat képes kivetíteni például a tenyerünkbe, ami pontosan annyira futurisztikus, mint amennyire elsőre hangzik.


Olvasd el a teljes cikket ide kattintva!

Lead fotó: A Humane Ai Pin nevezetű készüléke fehér színben. Fotó: Humane

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!