Robotkutya, avagy a házőrző kutyák új generációja

Robotkutya, avagy a házőrző kutyák új generációja
Hallgat az utasításókra, tud futni, és még házőrzőként is megállja a helyét a Xiaomi új robotkutyája, a CyberDog.

Filmes kelléknek tűnő és kissé ijesztő. Ezekkel a kifejezésekkel jellemzi a hvg.hu a Xiaomi legújabb innovációját, a CyberDog robotkutyát.

A kutyaszerű robot mind kinézetben, mind pedig funkcióit és képességeit tekintve nagyon hasonlít a Boston Dynamics Spot névre keresztelt robotkutyájára. A különbség, hogy a Xiaomi vállalat terméke jóval olcsóbb, mint a 74 500 dolláros (körülbelül 22,5 millió forintos) amerikai változat. A kínai fejlesztéshez mindössze 1540 dollárért (körülbelül 470 ezer forintért) hozzájuthatunk majd.

A gyártó szerint a CyberDog gyakorlatilag bármilyen feladatra bevethető. A fejébe ültetett kameraeszközökkel környezete legapróbb részleteit is képes érzékelni, tud futni, hallgat az utasításokra, akár házőrzőként is megállja a helyét. De további kiegészítőket, például kamerákat vagy lámpákat is csatlakoztathatunk a vázon elhelyezett USB és HDMI bemenetek segítségével.

A teljesen nyílt forráskódú szoftvernek köszönhetően az érdeklődők kedvük szerint alakíthatják a funkciókat, a robot 100 százalékban testre szabható. A telefonos applikációval pedig egyszerűen irányíthatjuk majd új kedvencünket.

A Xiaomi egyelőre 1000 darab CyberDog legyártását tervezi, melyeket elsőként a mérnökök és kutatók próbálhatnak majd ki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!