Rengeteg újdonság jön a Google Térképbe

Rengeteg újdonság jön a Google Térképbe
A Google éves I/O nevű fejlesztői konferenciáján az Android 12 bejelentése mellett sorra kerültek a cég többi szolgáltatásába érkező újdonságok is.

Természetesen a világ leghasználtabb térképszolgáltatása, a Google Térkép is új funkciókat kap, nem csak látványra válik fejlettebbé, de okosodik az alatta lapuló rendszer.

Egyrészt érkezik a Live View (Élő kép), ami a kiterjesztett valóságban teszi könnyebbé a tájékozódást a felhasználónak. Ugyan ez a megoldás egy ideje már használható utcák esetében, a későbbiekben az olyan belső tereknél is lehet alkalmazni, mint a nagyobb bevásárlóközpontok, illetve információkat kaphatunk azok tömöttségéről, a kapott értékelésekről.

De az utcák is részletesebbé válnak: a zebrák és közlekedési lámpák is jelölve lesznek, illetve információkat kapunk adott területek zsúfoltságáról. Ha adott környéken az átlagosnál nagyobb az áthaladó forgalom, a térkép sárgán jelzi. Látványos lesz továbbá, hogy a Térképbe bekerülnek a napszakok (egészen pontos a reggel és az este). Az elképzelés azon alapul, hogy az emberek reggelente vélhetően kávézót, reggelizőhelyet keresnek a közelben, ezért több ilyen típusú ajánlatot kapnak majd, este pedig jöhetnek a pubok és éttermek.

Az újítások fokozatosan jelennek meg világszerte a következő hetek során.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Google Térkép