Rejtélyes, kék alakzatot szúrtak ki a Szaharában a Google Maps használói

Rejtélyes, kék alakzatot szúrtak ki a Szaharában a Google Maps használói
A rejtélyt természetesen rögtön a Reddit felhasználói is szeretnék megoldani, akik jelenleg Blue Upside Nike néven hívják a területet, mivel az hasonlít a Nike pipájára, csak a szára a másik irányba mutat. Ami ennél is érdekesebb, hogy annyira vibrálóan kék az alakzat, mintha egyenesen ragyogna a homok.

Eddig szóba került többek közt, hogy egy vízgyűjtőről van szó, vagy valamilyen lagúnáról (a körülmények ezt nem tennék lehetővé), egyesek szerint a homok is bekékülhetett - írja a Daily Star nyomán a 24.hu. Még érdekesebb, hogy kicsivel északabbra egy másik érdekes jelenség is van a térképen, mintha kék hó lenne egy hegytetőn, úgy, hogy alapvetően nem egy hegyvidéki domborzatról van szó. A térképen látható szeizmikus vonalak arra is utalhatnak akár, hogy a jövőben olaj- vagy gázbányászatra is felhasználhatják a helyet, hívta fel rá a figyelmet egy másik felhasználó.

A felvétel teljesen friss, 2022-es dátummal vannak ellátva a műholdképek. Persze van aki megjegyzi: a képfeldolgozás során is történhetnek érdekességek, lehet, hogy a térképen megjelenő területen a színek egyszerűen nem jól jelennek meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!