Programozást tanulnak a 3 évesek?

Programozást tanulnak a 3 évesek?
A következő generáció előbb tanul meg programozni, mint a írni vagy olvasni, esetleg cipőfűzőt bekötni. Ez is megtörténhet egy sikeres új játék miatt.

A Kickstarter nem csak pénzgyüjtésre kiváló, az ötletek validálását is kiválóan elvégzi. A legújabb amerikai társasjátékot a kitalálója a közösségi finanszírozási oldalon tesztelte és a támogatók a megcélzott 25 000 dollár helyett 631 ezret dobtak össze.

A Robot Turtles az American Toy Fair legnagyobb attrakciója, miután a legjobban támogatott táblásjátékként elég sok indulótőkét sikerült összegyüjteni a támogatóktól. Mindenki imádta, hogy a gyereke akár 3 évesen megtanulhatja a programozás alapjait.

A Mashable szerint a játék kitalálója, Dan Saphiro a Google korábbi programozója csupán gyerekeinek akart jó szórakozást kitalálni, de amikor látta, hogy mennyire szeretik a társásjátékot áttervezte és profi finanszírozást talált hozzá a Kickstarteren. Ekkora sikerre ő sem számított.

A cikk alatti hozzászólások is azt mutatják, hogy a szülők elégedettek a játékkal, gyerekeik egész kis korban elsajátítanak egy olyan probléma megoldási logikát, amellyel később a programozást könnyebben sajátítják majd el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!