Portfolio nemzetközi nyári egyetem az ELTE-n

Portfolio nemzetközi nyári egyetem az ELTE-n
Az egyhetes Erasmus+ program fókuszában a digitális innovációk és társadalmi hatásuk áll.

Az Európai Unió PORTFOLIO projektjébe tartozó, vállalkozói ismereteket és társadalmi innovációkat több európai egyetem összefogásával közösen feldolgozó Inter-connected education program keretében június 25. és 30. között nyári egyetemi programon vehetnek részt az ELTE hallgatói.

Az egyhetes rendezvény során a hazai hallgatók multikulturális környezetben dolgoznak majd fel olyan témákat, mint a társadalmi, technológiai és üzleti folyamatok tovagyűrűző hatásai, a digitális szegénység elleni küzdelem lehetséges eszközei, valamint a technológiai innovációk széleskörű, demokratikus hozzáférhetőségének lehetőségei.

Érintik majd az adatvédelmet és az álhírek felismerését és elkerülését, valamint a technológiai újításokhoz kapcsolódó felelősségvállalást, az újdonságokkal szemben érzett félelmek eloszlatását, a bizalom megteremtését is.

A program a tavaszi félévben öt egyetem összefogásával megvalósult mikrokurzusokhoz kapcsolódik; a nyári egyetemen a finn Aalto Egyetem (University of Aalto), madridi Politechnikai Egyetem (Universidad Politécnica de Madrid), az olasz Trentói Egyetem (University of Trento) és a francia Rennes Egyetem (Université de Rennes) dedikált diákjai mellett oktatóik is részt vesznek a témák feldolgozásában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!