Pár napon belül jön az Apple történelmi újítása

Pár napon belül jön az Apple történelmi újítása
Hamarosan érkezik az első Apple processzoros Mac laptop.

Az Apple még júniusban közölte, hogy szakítanak azzal a gyakorlattal, miszerint Intel processzorokat pakolnak a számítógépeikbe és ehelyett inkább abból is fejlesztenek sajátot, az Apple Silicont. November 10-én jön is egy bejelentés majd és sokan arra tippelnek, hogy itt adják majd a nagyérdemű tudtára az első, zsír új processzorral feltápolt Mac laptop érkezését.

Az önmagába harapó Apple

A váltás azért is jó hír, mert a cserének köszönhetően lehetővé válik az iPhone és az iPad alkalmazásokat a Mac gépeken is futtatni, és a létező Mac alkalmazások is hozzáférhetők lesznek az almás telefonokon és tableteken is. És ahogyan a Business Insider cikke is fogalmaz, az egész váltás lényege, hogy a „Mac is sokkal inkább oylan érzés legyen, mint az iPhone és az iPad".

Azért lesznek kérdések

Persze ezzel kapcsolatban felmerül egy csokor kérdés is, a legkínzóbb ezek közül, hogy miképpen fog az új Apple processzor teljesíteni az Intel-es proci hajtotta többi laptophoz képest? A másik lényeges aggály, hogy az alkalmazások és a Mac platform kompatibilitása mennyire lesz megoldható, és hogy mennyit fog vele az egyszeri felhasználó szívni.

Ebben a MacBook-ban jöhet először a saját proci

Egyébként a jóslatok, azaz az általában célba találó 9to5mac.com szerint az ominózus november 10-ei termékbemutatón 13.3 colos MacBook Pro-ban fog debutálna az Apple Silicon. Illetve ugyanitt volt szó egy jövőre debutáló MacBook Air-ről, ami már szintén saját motorral fog duruzsolni.

(via Business Insider, Kép: Apple)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: hírmorzsák, Apple