Pályakezdő szoftverfejlesztők figyelem: egyedülálló lehetőség egy különleges iparágban!

Pályakezdő szoftverfejlesztők figyelem: egyedülálló lehetőség egy különleges iparágban!
A légi közlekedési informatika egyik piacvezető vállalataként ismert Lufthansa Systems Hungária idén is elindítja IT Young Professional Programját, amelybe általános szoftverfejlesztési ismeretekkel rendelkező, tehetséges fiatalok jelentkezését várja, akik egy egészen különleges iparágba nyerhetnek betekintést, a vonzó karrierlehetőség pedig hosszútávú fejlődési lehetőséget biztosít a vállalat budapesti vagy szegedi irodájában.

2023-ban is a jövő IT szakembereit keresi a Lufthansa Systems Hungária, amely tizenkét éve indította el pályakezdőkre fókuszáló programját. Ebben az évben is 10-12 fiatal léphet be a légiközlekedési informatika világába, a programozói ismeretek mellett pedig olyan készségeket is elsajátíthatnak, amelyek nélkülözhetetlenek a csapatmunkához. A résztvevők egy közel két hónapig tartó tanulási időszak során, közös projektfeladaton keresztül ismerkedhetnek meg a szakmával és a vállalattal, mindezt már egy határozatlan idejű munkaszerződés és teljes értékű juttatási csomag birtokában.

Ahhoz, hogy valaki ideális jelölt lehessen a Lufthansa Systems Hungária programhoz, elengedhetetlenek az általános szoftverfejlesztési ismeretek, a magabiztos angol nyelvtudás, valamint a hatékony csapatmunkát segítő attitűd. Az IT Young Professional Program az IT kompetenciák fejlesztése mellett lehetővé teszi, hogy a résztvevők a tanulási időszak végére jelentős mértékben fejlesszék képességeiket a problémamegoldás, az együttműködés, valamint munkáik szemléletes prezentálása terén is.

„Bár hibrid munkarendben dolgozunk, a program fontos sajátossága, hogy a képzési időszak végig személyes jelenléttel zajlik. A résztvevők így már a kezdetektől olyan személyes kapcsolatokat tudnak kialakítani, amelyek megkönnyítik számukra a munka világába történő „becsekkolást” és amelyekre a későbbiekben, a mindennapi munkavégzés során is jó érzéssel támaszkodhatnak” – mondta Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője.

„Mindezt tovább erősíti, hogy a budapesti és szegedi irodáinkhoz jelentkező résztvevők közösen, budapesti helyszínünkön vesznek részt a képzési programon, még szorosabbá fűzve a lokációink közötti kapcsolatot.”

Júliusban kezdődik az a kifejezetten gyakorlati szemléletű oktatás, amely során az IT Young Professional Program résztvevői egy demóprojekt keretében szerezhetnek vállalatspecifikus és iparági ismereteket. A projektfókusszal és agilis szemlélettel, tapasztalati úton megszerzett tudást ősszel pedig már élesben, a Lufthansa Systems Hungária ügyfeleivel zajló közös munka során kamatoztathatják. A fiatal szakemberek a vállalat munkatársaiként az innovatív projektek mellett olyan informatikai rendszereket fejleszthetnek, amelyek több millió ember minél biztonságosabb és kényelmesebb utazását biztosítják. A csapat teljes értékű tagjaiként pedig a tapasztaltabb kollégák mentorálására is számíthatnak.

Az IT Young Professional Programra egészen 2023. június 18-ig várják a jelentkezőket. A programról további információk ezen az oldalon.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!