Olyan változást jelentett be az Instagram, amit már nagyon régóta vártunk

Olyan változást jelentett be az Instagram, amit már nagyon régóta vártunk
Az Instagram innentől kezdve tudatosan fogja kezelni a gyűlöletet, zaklatást vagy erőszakot szító bejegyzéseket.

Az Instagram-hírfolyamunkat görgetve eddig könnyen belefuthattunk olyan bejegyzésekbe, melyek valamilyen módon gyűlölködésre vagy erőszakra buzdítottak. Ez mostantól nem lesz ilyen egyszerű, a platform ugyanis bejelentette, hogy hátrébb sorolja a gyűlölködést és zaklatást szító bejegyzéseket a hírfolyamban – írja a Mashable.

“Az Instagramnál mindig azon fiókok tartalmát próbáljuk megmutatni, amelyekkel kapcsolatban állsz, és amelyek a legnagyobb értéket képviselik számodra, miközben minimálisra csökkentjük annak valószínűségét, hogy olyan tartalommal találkozz, amely felzaklathat, vagy amitől nem érzed magad biztonságban” – közölte az Instagram.

Hogy mi számít gyűlöletkeltésnek, azt a korábban bejelentett bejegyzések alapján határozzák meg. Azokat a posztokat fogják hátrébb sorolni, melyek hasonlítanak a korábban jelentett bejegyzésekre. Érdemes lesz továbbra is jelenteni a nem megfelelő tartalmakat, mivel a platform azt ígéri, hogy a személyes preferenciákat is figyelembe veszi a besorolásnál.

Ez a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy többet kell görgetni ezekért a tartalmakért, véglegesen ugyanis nem távolítja el őket az Instagram. Ennél nagyobb probléma, hogy azokat a bejegyzéseket sem fogják eltávolítani, melyekről a tényellenőrzők azt állapítják meg, hogy téves információkat tartalmaznak. Ezeket is csak hátrébb sorolja az algoritmus. A változások az egyes bejegyzéseket érintik, nem pedig teljes fiókokat, vagyis az új szabályozás nem bünteti a gyűlölettel teli fiókokból származó ártalmatlan bejegyzéseket.

(Forrás: marketingmorzsak.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!