Olcsó notebook a Microsofttól

Olcsó notebook a Microsofttól
A vállalat az új notebook mellett az ARM-os Surface Pro X frissítését is bejelentette.

Folytatódik az őszi hardverdömping, ezúttal a Microsoft jelentette be legújabb eszközeit: a Surface-ek sora bővül, az új, kedvező árú Surface Laptop Góval, illetve az ARM-os Surface Pro X hibrid következő generációja is befutott - írja a hwsw.hu.

A Microsoft notebookjai közé a Surface Laptop Go formájában egy kompakt, 12,5 hüvelykes gép érkezik, középszintű hardverrel - amelynek árát is igyekezett a vállalat alacsonyan tartani, az már nettó 550 dollártól megvásárolható lesz. A készülék hiánypótló módon alulról egészíti ki a Surface laptopok sorát, ahogy a hibridek esetében a Surface Go is tette, széles körben elnyerve a vásárlók tetszését. A redmondi óriás most vélhetően utóbbi modell sikerét igyekszik reprodukálni a hagyományosabb notebookok mezőnyében is.

A Surface Laptop Go, akárcsak a nagyobb Surface Laptop modellek, 3:2-es képarányú PixelSense kijelzővel érkezik. A felbontással a gyártó nem esett túlzásba, az érintésérzékeny panelen 1536x1024 pixel sorakozik. A kijelző fölött egy 720p felbontású webkamera figyel, igaz Windows Hello támogatás nélkül. A notebook alumínium és polikarbonát házában egy az árkategóriához képest egészen izmos, négymagos, 1 gigahertzes alap- és 3,6 gigahertzes csúcsórajelű Intel Core i5-1035G1 proecsszor dolgozik, 15 wattos TDP mellett - bár a chip nem az Intel legfrissebb lapkái közül került ki, ezért az árért így is korrekt teljesítményt ígér. A gépben az LPDDR4X RAM 16 gigabájtig tornázható fel, a tárhely maximuma pedig 256 gigabájt - noha az alapmodellben mindössze 64 gigabájt eMMC tárterület kapott helyet. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!