Okosmobil kutatást adott közre a Google

Okosmobil kutatást adott közre a Google
48 ország okostelefon tulajdonosainak felhasználási szokásait vizsgálta és adta közre a Google. A hazai adatok is elérhetők illetve letölthetők már.

Az okostelefonokról szóló nemzetközi kutatást készített a Google, az our Mobile Planet oldalán. Néhány kicsi fordítási hibától eltekintve érdekes interaktív grafikonokat készíthetünk az számos kérdésre adatokkal rendelkező oldalon.

A projekt egyébként 5 kontinens országaiban igyekszik bemutatni az okosmobilozás trendjeit és az így kapott adatokat országonként angolul és a helyi nyelven is elérhetővé tették. Az illusztrációk egy része szintén kicsit meglepő, mert a színes és látványos tanulmányban szereplő képek egyáltalán nem országspecifikusak. Az adatok szerencsére igen.


Különösen érdekes részleteket tudhatunk meg a vásárlási, keresési szokásokról. Érdekes alap információk is szerepelnek a kutatásban pl. a mintegy 10 százalékos okostelefon penetráció növekedés, de olyan érdekességeik is mint, hogy a felhasználók 62 százaléka milyen tevékenységek közepette használja a készülékét.

A sok különös adat közül talán az egyik legérdekesebb, hogy a felhasználók 29 százaléka inkább a tévéjétől válna meg, mint a mobiljától. Jelentős különbségeket mutat az alkalmazásokról szóló rész mindenhol, belenézve egy gazdagabb ország adataiba, általában a megvásárol applikációk száma sokszorosa is lehet a magyar adaténak. Úgy tűnik az okos mobilunkat leginkább ingyenes szoftverekkel szeretjük megtölteni. Legalábbis a számok ezt mutatják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!