Nyomtass magadnak szemüveget

Nyomtass magadnak szemüveget
A 3D nyomtatás egyre több területen hódítja meg a világot, a design területén komolyan előrenyomult Protos Eyewear egyedi szemüveg gyártásra buzdít.

Még nem nagyon tudjuk, hogy milyen területeket hódít majd meg a 3D nyomtatás, de az bizonyos, hogy az első hasznosnak is látszó lehetőségek között ott találjuk az egyedi használati tárgyak, személyesebb design termékek előállítását. Felejtsük el az aggodalmakat az egyszer használható fegyvergyártásról, a biotechnológiailag megvalósítható utángyártásról és máris egy hihetetlen távlatokat feltáró "közeli jövőben" általánossá váló technológia lehetőségeit ismerhetjük meg.

A Protos Eyewear - egy új San Franciscói startup - ígéreteti szerint tökéletesen "testre szabott", a saját méreteinkre, arcformánkra tervezett szemüvegeket képesek előállítani mindössze 199 dollárból. Ehhez a jelenleg 5 fős csapatnak mindössze 25 ezer dollárra van szüksége, amelyet természetesen a közösségnek kellene összeadnia. Egyébként a csapat még csak nem is a hagyományos Kickstarter-Indiegogo-Rockethub háromszögben gyűjt, hanem egy saját "selfstarter" oldalon szedett már össze 17.000 dollárt.


A Protos jól áll a terveivel, mert egy speciális műanyagot már kifejlesztettek, amely a hagyományos szemüveg keretekkel szemben sokkal rugalmasabb, tehát ennek segítségével a törékenység és a kényelmetlenség törölve a leendő ügyfelek szótárából.

A leendő ügyfelek szemüvegeit 3D scannerrel elemzett mintára készítik el, majd ezután készül el az egyedi termék. A tervezők két éve dolgoznak a projektjükön, szóval senki se gondolja, hogy nem a választ minden kérdésre a videójuk. Egy profi megoldás, egy kiváló ötlet és egy kis szerencse segítségével hamarosan magunk készíthetjük a szemüvegünket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!