Nézegeti az FBI az adatainkat?

Nézegeti az FBI az adatainkat?
A The Guardian szerint az amerikai hírszerzés a legnagyobb felhőszolgáltatásokhoz közvetlen eléréssel csatlakozik. Nagy a baj, ha igaz a hír.

A felhőszolgáltatások körüli városi legendák szerint a CIA, az FBI és az amerikai titkosszolgálatok lehallgatják az online kommunikáció nagy részét. Mindezt persze senki soha nem bizonyította be hitelt érdemlően. A felhőszolgáltatások iránti bizalom így is igencsak vegyes érzéseket kelt a felhasználókban.

A Guardian és Washington Post óriási cikkel jelentkezett a témában, amelyben több oldalon keresztül fejtegetik, hogy a legnagyobb kimmunikáció óriások mindegyike közvetlen adatszolgáltatást nyújt a titkoszolgálatoknak.


A Prism elnevezésű program létezéséről egy magasrangú titkosszolgálati vezető szívárogtatott állítólag információt. A hírek szerint A Microsoft, az Apple, a Facebook, a Yahoo, a Google, a Skype, a YouTube és az AOL egysránt érintett a programban. A Prism állítólag már 2007 óta szolgálja a titkosszolgálatokat adataival, a program éves költsége állítólag mintegy 20 millió dollárra rúg.

A feltételezés is súlyos, a tények továbbra sem bizonyíthatók, s az érintett cégek kétségbe esett cáfolat kampányba kezdtek. Mindenképpen izgalmas, hogy mi lesz ennek a csatának a végkifejlete, hiszen a felhőszolgáltatások iránti bizalom a tét.

A Washington Post cikke igen részletes, itt érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!