Nézd meg hogy gördeszkázik és kötéltáncol Leonardo, a Caltech új robotja

Nézd meg hogy gördeszkázik és kötéltáncol Leonardo, a Caltech új robotja
Nemrég részletesen írtunk arról, hogy mire képes a CyberDog robotkutya. Most a Caltech állt elő egy új, gyakorlatilag minden terepen elboldoguló robottal. Ő itt Leonardo, aki imád gördeszkázni és kötéltáncolni.

Leonardot a Kaliforniai Műszaki Egyetem (California Institute of Technology – Caltech) kutatói fejlesztették ki. Az amerikai egyetemen kiemelten fontos szerepe van a robotikának – írja a hvg.hu.

Legújabb fejlesztésüket, a Leonardo (LEgs ONboARD drOne) nevű robotot néhány napja mutatták be hivatalosan a szélesebb közönségnek. A fejlesztés már korábban elkezdődött, a lenyügoző találmány azonban most új, minden eddigénl látványosabb trükköket sajátított el. Eredetileg arra tervezték, hogy mentőalakultok munkáját segítse, ami a Caltech videója alapján nem is fog neki gondot okozni, hiszen, ha kell, akkor ugrál, repül, de a gördeszkázás vagy kötéltáncolás sem okoz neki gondot. A videóban az is látszik, hogy Leonardo könnyedén legyűrte az összes elé gördített akadályt.

Ahogy videó leírásában is szerepel, a kis robot lábainak köszönhetően úgy jár, mint egy ember, propellerjei segítségével pedig úgy repül akár egy drón. A Caltech robotika területén elért eredménye egyszerre lenyűgöző és rémisztő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!