Nézd meg a Google Earthben, mit művelt a bolygóval a klímaváltozás

Nézd meg a Google Earthben, mit művelt a bolygóval a klímaváltozás
A hírekben sokszor hallhatunk arról, milyen következményei vannak a klímaváltozásnak. A Google jól látható módon mutatja meg, melyek ezek.

A Google Earth a keresőcég egyik leghasznosabb szolgáltatása. Általa ugyanis sokkal részletesebb képet kaphatunk a bolygó egyes területeiről, akár városok szintjén is - írja a hvg.hu

A Google általában bővíti is a terméket új funkciókkal, és csütörtöki közleményük szerint most ismét egy ilyen lépésről lehet hírt adni. Az aktuális változás azonban a szomorúbb fajtából való: immár azt is meg lehet nézni a szolgáltatásban, hogy egy bizonyos időszakban hogyan és mennyit változtak a Föld tájai a klímaváltozás hatására.

A funkció használatához előbb indítsa el a Google Earthöt, majd kattintson a baloldali menüsor Utazó nevű parancsára. (Ezt egy hajókormányhoz hasonló ikon alatt találja.) Erre rányomva különböző kategóriákat fog találni, amelyeket az adott területre vonatkozóan gyűjtötte össze a Google. Képeket láthat például az erdők, partszakaszok eltűnéséről, a folyók vízállásáról, de az elsivatagosodásról és a gleccserek olvadásáról is.

A Google a képen látható változásokat 1984-től 2020-ig dokumentálva mutatja be, szakértői segítséggel. A munka elkészítéséhez ugyanis a NASA és az Európai Űrügynökség (ESA) által biztosított adatokat és műholdfelvételeket is felhasználta a keresőcég.

A funkció használata ingyenes.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!