Nem lesz többé kék halál a Windows 11-ben

Nem lesz többé kék halál a Windows 11-ben
Az összeomlást nem a kék halál, hanem a fekete jelzi majd.

Ha a számítógép összeomlik majd a Windows 11 alatt, a hírhedt kék halál helyett a fekete halál kijelzőt látják majd a felhasználók - írja az Index.

A héten megjelent Windows 11 tesztelői változatában jelent meg a fekete halál képernyője, ami az 1993-as Windows 3.1 óta a rendszer összeomlását jelző kék halált (Blue Screen of Death, BSOD) váltja. A kék halálnak nevezett hibaüzenet akkor jelenik meg a Windowst futtató PC-ken, ha a rendszer nem tud helyreállni valamilyen hibából.

Bár a háttér változik, a megjelenített információk ugyanazok maradnak, mint a Windows 10 kék halál kijelzőjén: a Windows 8-cal a rendszerbe került szomorú szmájli, a Windows 10 hibaüzeneteivel debütált QR kód, és maga a hibaüzenet.

Ezentúl így néz majd ki, ha valamilyen hiba folytán összeomlik a PC:

A Verge megkereste a Microsoftot, hogy a híres-hírhedt kék halált miért cserélték feketére, de a redmondi cég egyelőre nem kommentálta a változtatást. Vélhetően a Windows 11-gyel bevezetésre kerülő vizuális újítások miatt cserélik a kéket feketére.

Az új Windows egyébként nem csak a kék haláltól válik meg, de kikerül a rendszerből a Skype és az Internet Explorert is végleg kukázzák.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows 11