Nem is olyan vízállóak az iPhone-ok?

Nem is olyan vízállóak az iPhone-ok?
Újabb ügyben kényszerítenék bíróságra az almás céget: egy csoportos kereset benyújtói szerint az Apple túloz, amikor az iPhone-ok vízállóságáról beszél.

Felhasználók egy jókora tábora csoportos keresetet nyújtott be New Yorkban az Apple ellen, illetve az almás cég által megfogalmazott vízállóság miatt - írja a hvg.hu. Az érintettek azt állítják, hogy az amerikai vállalat túloz, amikor az új készülékei vízállóságáról beszél, illetve, hogy a cég által elvégzett tesztek köszönőviszonyban sincsenek a valós helyzetekkel.

A keresetben megemlítik, hogy az Apple az eltelt években fokozatosan emelte a készülékeire vonatkozó vízállóságot, ami az újabb telefonoknál már az 5-6 méteres mélységben sem okoz gondot. Legalábbis az Apple állításai szerint. A kereset benyújtóinak viszont éppen ezzel van bajuk: az almás cég tanúsítványa szerintük ellenőrzött körülmények között született, és más a helyzet akkor, ha a telefon például sós vagy klóros vízbe esik. Ezek ugyanis valóban károsíthatják az eszközt.

A perben rámutatnak arra is, hogy bár az Apple szívesen reklámozza garanciális ügymenetét, ezt a beázásos esetekben a legtöbbször nem lehet kihasználni. Az Apple Insider emlékeztet, 2020-ban éppen emiatt ütötte meg a bokáját az amerikai cég, miután az olasz trösztellenes hatóság 10 millió eurós bíróságot szabott ki rá a vízállósággal kapcsolatos állításai miatt.

A mostani csoportos per benyújtói egyrészt kártérítést követelnek, másrészt azt szeretnék, hogy a vállalat korrigálja a témával kapcsolatos reklámanyagait.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Apple