Nem értjük az 5G-t

Nem értjük az 5G-t
Meglehetősen nagy a káosz a mobilszolgáltatói hálózatok és a hozzájuk kapcsolódó készülékek 5G-s képességeit illetően az Egyesült Államokban. Egy friss felmérés rámutat, hogy az iPhone-tulajok fele meg van róla győződve, hogy a készüléke 5G-képes, jóllehet az első 5G-s Apple okostelefonok csak a következő hetekben kerülnek a boltok polcaira.

Noha hivatalosan még be sem jelentették az első 5G-képes iPhone-okat, egy frissen publikált amerikai felmérés rámutat, hogy a helyi felhasználók csaknem fele (49%-a) hiszi, hogy a jelenlegi iPhone-ja képes a mobilszolgáltatók 5G-s hálózatára csatlakozni - írja a hwsw.hu. Az előfizetők 38%-ának emellett fogalma sincs, hogy elérhető-e egyáltalán a lakhelyén 5G-s szolgáltatás, de ha ha van is ilyen, egyáltalán nem kíván érte felárat fizetni.

A Global Wireless Solutions (GWS) ötezer amerikai mobilozóra kiterjedő felmérése szerint a teljes okostelefon-felhasználói bázisra levetítve valamelyest jobb a tájékozottság, jóllehet a megkérdezettek körében még mindig 29% azoknak az aránya, akik nem tudják, a telefonjuk 5G-képes-e, ráadásul az arány még azok körében is 24%, akik idén vásárolták a telefonjukat. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!