Nem csak a Föld óráján érdemes spórolnunk az energiával

Nem csak a Föld óráján érdemes spórolnunk az energiával
Az Epson elsőként csatlakozott vállalati partnerként a Föld órája mozgalomhoz, hogy minél többeket ösztönözzön a környezeti lábnyomuk csökkentésére. A „villanyoltás órájaként″ is ismert kezdeményezésre világszerte március 23-án kerül sor, de energiatakarékos elektronikai eszközök beszerzésével egész évben aktívan tehetünk az ügyért.

A WWF által 2007-ben indított Föld órája mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természet pusztulására és az éghajlatváltozás káros hatásaira. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az Epson is vállalati partnerként, hogy népszerűsítse az energiatakarékos megoldásokat.

Ennek egyik módja, hogy március 23-án, 20:30-tól kezdődően egy órára kikapcsolunk minden elektronikus eszközt és világítást otthonunkban, vagy olyan energiatakarékos eszközöket választunk, melyek által hosszú távon is csökkenthetjük háztartásunk környezeti lábnyomát.

Ilyenek például az Epson hő nélküli technológiát alkalmazó nyomtatói, amelyek alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak. Mivel a tintasugaras nyomtatóknak nem kell a fixálóegységet felmelegíteniük, ezáltal használatukkal jelentős energiát és szén-dioxidot takaríthatunk meg. Ha kíváncsiak vagyunk ennek pontos mértékére, az Epson online kalkulátora néhány egyszerű lépésben segít kiszámolni nyomtatónk energiafogyasztását.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!