Neked is gyorsan merül az iPhone-od? Mutatjuk, mit kell tenned!

Neked is gyorsan merül az iPhone-od? Mutatjuk, mit kell tenned!
Sok a panasz a nemrégiben debütált iOS 14-re, nem véletlen, hogy egymás után jönnek ki a javított verziók. Mindenesetre maga az Apple is elismeri, hogy nem alkotott tökéletest, és javaslata is van arra, hogy mit tegyen a felhasználó, amíg nem érkezik meg a megnyugtató frissítés.

Amint lehetett, sokan frissítettek az iOS 14-re, viszont nem kevesen voltak, akiknél csalódást okozott az új rendszer - írja a hvg.hu. A legtöbben a gyorsabban merülő akkumulátort nehezményezték, bár erre azért volt megnyugtató magyarázat. De nem csupán az akkuval volt gond, hanem például a fitnesz alkalmazással, sőt az egészségügyi adatokkal is, elsősorban akkor, ha Apple okosórát is hord a felhasználó. Hogy nem elszigetelt jelenségekről van szó, arra a legjobb bizonyíték, hogy maga az Apple is elismerte, problémák léphetnek fel az iOS 14-re (illetve a watchOS 7-re) történő frissítés után, mi több, egy támogatói dokumentumot is kiadott ez ügyben.

Ebben a dokumentumban felsorolja, milyen problémákkal szembesülhetnek a felhasználók, és bizony van belőlük szép számmal. Például, hogy néhány, egészséggel kapcsolatos alkalmazás nem tudja betölteni az adatokat az Apple Watchra, de az iPhone-on sem lehet elindítani néhány ilyen appot vagy adatokat betölteni róluk. Néhány fitnesz alkalmazás pontatlanul mutatja az adattárolást, mind az iPhone-on, mind az Apple Watchon. A környezeti zajszint adatai vagy a fejhallgató hangerősségének szintje nem kerül át az Apple Watchról az iPhone Health appjában. És végül a nagy beismerés: fokozott akkumulátorlemerülés észlelhető mind az okosórán, mind az iPhone-on.

Az Apple azt javasolja, hogy amennyiben legalább két hibát tapasztal az általa felsoroltak közül, akkor meg kell szüntetni az Apple Watch és az iPhone párosítását. Előtte az iPhone készít egy új biztonsági másolatot, ezt lehet majd használni az Apple Watch visszaállítása során.

Törölni kell valamennyi tartalmat és beállítást az iPhone-ról (teljes gyári visszaállítás), persze ezekről is legyen biztonsági mentés a visszaállításhoz. Összességében ez azért meglehetősen drasztikus módja a problémák orvoslásának, lehet, hogy mégis csak jobb egy kis ideig lenyelni a békát, és kivárni, hogy jöjjön egy valóban megbízható frissítés az említett problémákra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!