Ne akarj mindenáron Barbie vagy Ken lenni!

Ne akarj mindenáron Barbie vagy Ken lenni!
Az utóbbi hetekben teljesen megőrült a világ, mindenki Barbie-lázban ég, vagy így vagy úgy, de általában jó értelemben. A mozikban jelenleg is futó filmet kísérő őrület nem véletlen, ugyanis többet költöttek a marketingjére, mint amibe a forgatás került. És természetesen mint ilyen, sokan felugranak a Barbie-vonatra, ami lehet teljesen ártalmatlan, de akár káros is. Mi most az utóbbira hívnánk fel a figyelmet.

Az elmúlt években többször tesztelhettük, hogy milyenek lennénk például ellenkező neműként, vagy a mesterséges intelligencia által generált szuperhősként az ezekre létrehozott szoftverek segítségével - írja a marketingmorzsak.hu.Ehhez a fotónkat kellett feltölteni az adott alkalmazásba, ami aztán valami igazán megdöbbentőt vagy legalább emlékezeteset készített belőle. Ezt boldogan meg is osztottunk a különböző közösségi média csatornákon, így biztosítva az alkalmazás még gyorsabb terjedését.

Most a Barbie film esetében is felbukkantak ilyen oldalak, mint például a barbieselfie.ai és a BaiRBIE.me. Ezekkel az alkalmazásokkal Barbie-t vagy Kent csinálhatunk magunkból, majd ezt azonnal tölthetjük is fel a közösségi oldalakra.

Ezeknek az oldalaknak a háttere egyáltalán nem világos, és nem csak a képünket, de más adatainkat is elkérik, és ez kifejezetten veszélyes lehet, ha adathalászok kezébe kerülnek.

Például a barbieselfie.ai szolgáltatás adatvédelmi szabályzatának elfogadásával a felhasználók hozzáférést biztosítanak az alkalmazásnak különböző adatokhoz. Olyanokhoz, mint például a telefon kamerája, fizetési előzmények, GPS helyelőzmények, regisztrációs adatok, a telefon pontos technikai paraméterei stb. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Barbie