Napokon belül jön az olcsó 5G-s okostelefon

Napokon belül jön az olcsó 5G-s okostelefon
Pár napon belül megérkezhet a OnePlus újabb középkategóriás telefonja. A pontos megjelenési dátumot a cég vezére árulta el. A telefon néhány fontos jellemzője is kiszivárgott.

Vitathatatlan siker lett a OnePlus elérhető árú, középkategóriás Nord sorozata, nem véletlen, hogy vállalat rágyúrt ezen telefonok fejlesztésére (is). Idén még nem jelent meg ilyen márkájú okostelefonja, azonban ez néhány napon belül megváltozhat - írja a hvg.hu. A OnePlus június 10-én fogja bejelenteni a OnePlus Nord CE 5G-t, és ezt Pete Lau, a vállalat vezérigazgatója is megerősítette. Azt is elárulta, mit jelent a Nord szócska utáni CE rövidítés: a CE a Core Editiont jelenti, és a tavalyi OnePlus Nord megújuló változatáról van szó. Az új OnePlus Nordot – állítja a vezérigazgató – néhány extra funkcióval is kiegészítették, hogy egy nagyszerű telefont hozzanak létre elérhető áron.

A bemutató bejelentésekor a vezér csak szűkszavú volt a specifikációkat illetően, azonban azóta pár dolog már kiszivárgott az eszközről.Ami talán a legérdekesebb: az Android Central úgy tudja, hogy a CE-t Snapdragon 750G hajtja majd, ami visszalépés a OnePlus Nord Snapdragon 765G lapkájához képest. Remélhetőleg a gyakorlatban a felhasználók nem éreznek majd nagy különbséget, de ez persze a telefon néhány más specifikációjától is függ, például a RAM-tól.

Úgy tudni, hogy a telefon 6,43”-es, 90 Hz frissítéssel rendelkező AMOLED kijelzőt kap majd, ami, azaz, hogy marad az AMOLED, jó hír. A továbbfejlesztett hátsó kamera 64 MP-es lesz, és a OnePlus 9-éhez hasonló kiemelkedésbe kerül. Állítólag a hátoldalán lesz az ujjlenyomat-olvasó, és lesz rajta 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is. Az pedig már az elnevezéséből is kiderül, hogy 5G képes lesz. A források csak egy 16 MP-es szelfikamerát említenek, ami ugyancsak visszalépés lenne a OnePlus Nord kettős elülső kamerájához képest. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!